Vacature Ontwikkelaars

Ontwikkelaars in LeerdamGebruiksgericht ontwerpen - Hoe doen we dat?

Analyseren: wie is de gebruiker?

 • We onderzoeken wie de gebruiker is en creëren persona's - gebruikersprofielen die typische gebruikers beschrijven en visualiseren. Deze zorgen ervoor dat alle belanghebbenden die betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces, weten wie onze applicatie gaat gebruiken.
 • We analyseren de manier van werken van de gebruiker. We creëren gebruiksscenario's die de dagelijkse bezigheden en taken weergeven die gebruikers in een dagelijkse context met de nieuwe applicatie moeten uitvoeren.
 • We onderzoeken wat gebruikers van de nieuwe/verbeterde applicatie verwachten en hoe deze hen kan ondersteunen bij hun dagelijkse taken. Hierbij gebruiken we verschillende beproefde evaluatiemethoden om deze informatie van alle soorten gebruikers te verkrijgen.

Ontdekken & Co-creëren: Wat doet/heeft de gebruiker nodig en waar?

 • Door klanten en gebruikers te interviewen en te observeren in hun dagelijkse werk betrekken we hen bij de start van het ontwerpproces.
 • We ontdekken de gebruikscontext - waar wordt de applicatie gebruikt? Thuis, op kantoor, onderweg?
 • Daarnaast faciliteren we co-creatie workshops waarin we samen met de klant/gebruiker oplossingen bedenken voor hun problemen. We ontwerpen zelfs samen met hen.

Wireframing: de geschetste oplossing

 • De eerder opgestelde gebruiksscenario's kunnen als basis dienen voor het formuleren van epics en user stories. Zij zijn van belang voor de agile werkwijze die wij veelal toepassen.
 • Op basis van de gebruiksscenario's schetsen we het UX-design in wireframes; een schematische weergave van de applicatie waarbij de focus ligt op de functionaliteit, de content en de interactie.
 • We bekijken met onze ontwikkelaars welke technische mogelijkheden er zijn, in OutSystems of APEX, om uiteindelijk tot een haalbaar UX design te komen.
 • Hierbij maken we o.a. gebruik van UX patronen ontwikkeld door OutSystems voor mobiele- en web-apps. Hierdoor is het ontwerp gemakkelijker te ontwikkelen en is er minder noodzaak om CSS te programmeren.

Testen: werkt het voor de gebruiker?

 • Vaak al voor de ontwikkelaars beginnen met coderen, doen we een bruikbaarheidstest met echte eindgebruikers. Collega Brian van Bruggen heeft in een eerdere blog uitgelegd hoe waardevol zo'n test Tijdens de test laten we de proefpersonen m.b.v. de wireframes - soms uitgewerkt tot een interactief prototype - vastgestelde taken uitvoeren en controleren wij of dit ontwerp aan hun verwachtingen voldoet, of ze er blij van worden en of het hun productiviteit verhoogt.
 • De testresultaten verwerken we in het ontwerp.

Bouwen & meten: ontwikkelaars brengen de app tot leven

 • Door bij het ontwerpen van de UX gebruik te maken van een toolbox met UX patronen die werken voor gebruikers en die aansluiten bij APEX of OutSystems, is de applicatie gemakkelijk en dus kosteneffectief te implementeren door onze softwareontwikkelaars.
 • Terwijl de ontwikkeling plaatsvindt, valideren we ook delen van de applicatie met gebruikers. Reeds gebouwde delen van de applicatie kunnen al vroeg in het ontwikkelingsproces op bruikbaarheid worden getest door de klant en hun eindgebruikers. Dit is een voortdurende activiteit om feedback te krijgen in alle stadia van het ontwikkelingsproces.
  Hoe eerder in het ontwikkelingsproces de bruikbaarheidsproblemen worden gedetecteerd, hoe gemakkelijker en goedkoper het is om ze op te lossen.


Functie:ontwikkelaar
Startdatum:15-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Transfer Solutions via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Gorinchemkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de gorinchemkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures gorichem
 2. Ontwikkelaars Transfer Solutions 15-05-2024

Bekijk ook andere vacatures