Vacature Informatie- & Klantmedewerker

Informatie- & Klantmedewerker in Arkel

VERBINDER VAN MENS & KENNIS?

Dan zoeken wij jou! Bibliotheek AanZet is voor de vestigingen in Molenlanden op zoek naar een betrokken en bevlogen:

Informatie- & Klantmedewerker
Voor 16 uren per week

Wat ga je doen?

Je bent een vraagbaak voor de vrijwilligers in Molenlanden. Over bijvoorbeeld de collectie of onze activiteiten. Dit doe je aan de hand van jouw kennis op het gebied van taal- en leesbevordering en mediawijsheid. Je werkt in flexibele werktijden aan de hand van de openingstijden van de bibliotheken.

Je bent het visitekaartje van de bibliotheek en brengt actief onze dienstverlening, marketingacties en programmering onder de aandacht. Daarnaast:

 • presenteer je de collectie op een creatieve en inspirerende manier;
 • achterhaal je de behoeften van bezoekers en partners, je zet daarbij je kennis en lokale netwerk in;
 • breng je lokale behoeften en maatschappelijke ontwikkelingen in kaart.

 

Onze ideale kandidaat…

 • heeft een dienstverlenende instelling en ervaring op het gebied van klantcontact;
 • kan goed overweg met mensen met diverse achtergronden en is in staat om op verschillende niveaus te communiceren;
 • kan inhoudelijke kennis goed overdragen aan collega's;
 • heeft kennis van collectie en affiniteit met (jeugd)literatuur;
 • heeft een brede interesse in maatschappelijke ontwikkelingen, lokale belangen, nieuwe media en trends binnen en buiten het vakgebied;
 • heeft goed ontwikkelde digitale vaardigheden en heeft kennis van moderne ICT middelen;
 • heeft kennis van BicatWise, het uitleen- en klantenservicesysteem, of is bereid deze (verder) te ontwikkelen;
 • is een zoekwonder en weet feilloos de weg te vinden in de collectie, catalogus, zoekmachines, databanken maar vooral ook in het lokale netwerk van maatschappelijke en educatieve organisaties.

 

Je wilt werken bij AanZet, omdat…

 • het mooi werk is, voor jou en voor anderen… Bij AanZet zorg je er voor dat iedere inwoner zich kan ontwikkelen en kan #meedoen in de maatschappij. Meer weten? https://www.youtube.com/watch?v=tUFNwsZfNy0
 • je veel ruimte voor eigen inbreng en zelfstandigheid krijgt; 
 • we een enthousiaste en dynamische organisatie zijn. Never a dull moment in onze spannende wereld die iedere nieuwkomer in de branche weet te verrassen;
 • we jou passende arbeidsvoorwaarden bieden op basis van de cao Openbare Bibliotheken: een jaarcontract als Medewerker Service & Informatie II in schaal 6 (min. € 2.318,- en max. € 3.114,- bruto op basis van 36 uur p/w) en een pensioenregeling via het POB;
 • wij een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden voor jou hebben samengesteld (o.a.: gratis lidmaatschap van Bibliotheek AanZet, fietsplan, korting op zorg- & andere verzekeringen).

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je aan de slag als Informatie- en Klantmedewerker bij de bieb? Stuur uiterlijk 2 juni 2024 je cv en je motivatiebrief naar vacature@bibliotheekaanzet.nl.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Masja Harsveld, rayonmanager, via 06-38762542.

Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor een bepaalde functie. Je krijg een VOG als uit onderzoek blijkt dat je geen strafbare feiten op jouw naam hebt staan. Binnen 6 weken na je indiensttreding moet je het formulier bij ons inleveren. Wanneer je geen VOG kunt overhandigen, kun je niet bij Bibliotheek AanZet werken. 

 

Over Bibliotheek AanZet…
#Meedoen - Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal.

De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van - De bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen.

Onze ambitie? Dat we er – samen met onze partners – voor zorgen dat iedereen taal- en digivaardig is en zich een leven lang kan ontwikkelen. Dat iedereen toegang heeft tot de juiste informatie en er zijn weg in kan vinden. Dat iedereen kennismaakt met literatuur, kunst en cultuur. En dat iedereen de kans heeft om anderen te ontmoeten.

We werken nauw samen met overheden, scholen en culturele en maatschappelijke organisaties. We maken gebruik van lokale netwerken en sluiten zo altijd aan bij lokale behoeftes. Elke bibliotheek is daarom anders. Maar onze missie, visie en wettelijke opdracht zijn overal hetzelfde.Functie:Informatie- & Klantmedewerker
Startdatum:15-5-2024
Ervaring:Geen ervaring
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2318 – 3114
Uren per week:16 – 16

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met de Bibliotheek AanZet via vacature@bibliotheekaanzet.nl of onbekend. Of bezoek hun website https://www.bibliotheekaanzet.nl/.

Deel de vacature:

Redactie Gorinchemkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de gorinchemkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures gorichem
 2. Informatie- & Klantmedewerker de Bibliotheek AanZet 15-05-2024

Bekijk ook andere vacatures