Vacature Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in Gorinchem

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

24-32 uur

Waar kom je te werken?

Wij geloven in een mensgerichte, nieuwsgierige aanpak. Onze kernwaarden geven richting aan onze dienstverlening en vormen de basis van onze identiteit. Dit is ook voelbaar in de manier waarop wij met elkaar samenwerken. In het team Persoonlijkheidsstoornissen in Gorinchem zijn wij op zoek naar een enthousiaste en nieuwsgierige sociaal psychiatrisch verpleegkundige met doorzettingsvermogen, stressbestendig en vooral positieve energie. Je zoekt de uitdaging in het outreachend en zelfstandig werken. Samen met een regiebehandelaar en het team geef je mede vorm aan de behandeling van patiënten met een persoonlijkheidsstoornis. Je houdt hierbij rekening met zowel psychiatrische als somatische aandoeningen. De vaste behandelingen die we in het team bieden zijn gebaseerd op de dialectische- gedragstherapie (DGT) en schematherapie. Meer dan tachtig procent van de behandelingen vinden plaats in groepstherapie. Je gaat ook meedraaien in een van de groepstherapieën. Je gaat op huisbezoek bij de patiënten voor reguliere behandelgesprekken en soms voor het ondersteunen in een crisissituatie. Daarnaast staat de ontwikkeling van de zorg nooit stil. Wij dagen je uit om mee te denken aan de continue verbetering van ons zorgaanbod. Samen weten we op die manier ook in de toekomst de beste zorg te leveren aan de patiënten.

Over Yulius
Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Dat doen we bij de mensen thuis, op een polikliniek, in eigen klinieken of in een beschermde woonomgeving. Daarnaast heeft Yulius 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs. Met ruim 2000 medewerkers is Yulius een van de grootste aanbieders van gespecialiseerde en generalistische geestelijke gezondheidszorg in de regio's Drechtsteden en Rotterdam Rijnmond. Bij Yulius staat kwaliteit voorop. Hierbij maken we gebruik van ieders kwaliteiten. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar www.yulius.nl.

Waar staan we voor?

Onze leidende principes vormen de basis voor waar we voor staan en hoe we met elkaar omgaan:

Samen het verschil

Wij bieden cliënten, leerlingen, hun naasten, collega's en maatschappelijke partners een duurzaam perspectief.

Luisteren

Wij luisteren eerst om te begrijpen wat voor cliënten, leerlingen, hun naasten, collega's en maatschappelijke partners het verschil maakt. Dat doen we met ons hart en ons verstand. Zonder vooroordeel en voordat we handelen.

Doen

Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daartoe tonen we toekomstbestendig ondernemerschap en doen we het goede voor cliënten, leerlingen, collega's en partners. Dit doen we verstandig en op basis van onze expertise.

Ontplooien

Wij geven iedereen de ruimte om te herstellen, ontwikkelen, leren en groeien. Dit doen we door het hebben van oprechte aandacht en het stimuleren van talenten. Daarbij geven we de ruimte en mogelijkheden om te ontplooien. Het maken van fouten hoort daarbij, daar leren we van waardoor we blijven verbeteren.

Jouw verantwoordelijkheden

Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige behandel je ambulante psychiatrische patiënten, waarbij sprake is van complexe problematiek op de verschillende niveaus van functioneren. Veelal is er ook sprake is van lichamelijke, sociaal maatschappelijke en systemische problematiek. Je hebt een coördinerende taak in de behandeling.

 • Je bent betrokken bij de intakeprocedure die je voornamelijk samen met de psychiater en/of de Verpleegkundig Specialist uitvoert. In overleg met de patiënt kom je tot een inventarisatie van de problematiek en het opstellen van een behandelplan;
 • Tijdens de behandeling werk je altijd samen met een regiebehandelaar;
 • Je hebt een eigen caseload waar je behandelingen voor uitvoert; de behandelingen worden blended vormgegeven;
 • Indien nodig voer je specifieke verpleegkundige handelingen uit zoals het toedienen van depots en het uitvoeren van somatische screenings;
 • Je levert je bijdrage aan de multidisciplinaire overleggen.

Vragen?

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de contactpersoon in de vacature. Met vragen over het sollicitatieproces, kun je terecht bij de afdeling recruitment:


Whatsapp:

Jouw kennis en vaardigheden

 • Je bent een BIG-geregistreerd sociaal psychiatrisch verpleegkundige;
 • Je kunt contact maken met patiënten met persoonlijkheidsproblematiek;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden met gevoel voor de juiste toon;
 • Je hebt empathisch vermogen gecombineerd met een kritische houding;
 • Je houdt van maximale autonomie in je werk en tegelijkertijd kun je samenwerken;
 • Je kijkt uit naar werken in een gezellige sfeer met leuke, deskundige collega's;
 • Onze kernwaarden zijn je op je lijf geschreven;
 • Je hebt werkervaring in het werken met psychiatrische patiënten ( in crisis) en ervaring met ambulant werken;
 • Je hebt ervaring en/of bereidheid om je te verdiepen in de methodieken (DGT/ schematherapie) waarmee we werken;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto/motor voor de huisbezoeken;
 • Je draait een aantal diensten per maand mee in de crisisdienst.

Over de procedure
De procedure zal als volgt verlopen:
1.

3. Bij geschiktheid volgt een gesprek met de sollicitatiecommissie vanuit het team.

 1. Als het team jou ook een geschikte kandidaat vindt, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek met Yulius.

 2. Je komt in een gezellig team te werken.

Wat bieden wij

Een leuke werkplek met gevarieerd, zinvol werk met ruimte voor verdere ontwikkeling en verdieping rondom patiënten met persoonlijkheidsstoornissen. Je gaat meedraaien in het groepsaanbod. Binnen ons team is veel ervaring, een goede werksfeer, humor en is er ruimte voor ieders persoonlijke kwaliteiten.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamleider Maaike Remerij

Als je inhoudelijke vragen hebt over de functie kun je vragen naar of Wil Bergwerf (verpleegkundig specialist GGZ). Je kunt bellen naar .

Solliciteren?
Ben jij die sociaal psychiatrisch verpleegkundige die zich herkent in deze vacature en bij wil dragen aan goede zorg voor patiënten met een persoonlijkheidsstoornis? Denk je dat aan je de gestelde criteria voldoet? Heb je een visie op en een "missiegevoel" bij deze doelgroep? Dan moet je zeker solliciteren! Het is een unieke kans om als sociaal psychiatrisch verpleegkundige verder te ontwikkelen en te werken met plezier. Heb je weinig ervaring, maar wel zin om meer te leren, dan kun je gerust solliciteren. Binnen het team is voldoende ervaring om je te helpen in je verdere ontwikkeling.Functie:sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Startdatum:13-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yulius via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Gorinchemkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de gorinchemkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Gorinchem
 2. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Yulius 13-10-2023

Bekijk ook andere vacatures