Vacature Ouderenwerker

Ouderenwerker in Hardinxveld-Giessendam

 • Servanda colorrun

Vacature Mantelzorgconsulent/Ouderenwerker

Ben jij een ware verbinder? En wil jij iets kunnen betekenen voor de inwoners van Hardinxveld-Giessendam? Ga dan aan de slag voor mantelzorgconsulent/ouderenwerker (28 uur)!

Wat ga je doen?

In deze rol heb je twee petten op. Je bent namelijk werkzaam als mantelzorgconsulent en als ouderenwerker. De taken die je uitvoert komen grotendeels overeen voor beide functies, het verschil zit in de doelgroep. Sommige evenementen of projecten kunnen qua doelgroep overlappen.

In jouw functie richt jij je o.a. op het optimaliseren van een servicesalon. Dit is een ontmoetingsplaats waar diverse thema's en vragen worden besproken. Denk hierbij aan een themabijeenkomst over rouw en verlies. Of meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij een begrafenis en een plek waar mantelzorgondersteuning wordt uitgevoerd. Het doel is om de servicesalon richting een concept Odensehuis te brengen. Het is aan jou om dit verder te ontwikkelen. Jij zorgt ervoor dat deze salon aansluit bij de behoefte van de inwoner, de nadruk ligt hierbij op preventie. Ook individuele begeleiding behoort tot jouw takenpakket. Bij het 'consultatiebureau voor ouderen' geef jij individuele begeleiding en geef je advies over persoonlijke vraagstukken. Zo kom je, indien nodig, bij de ouderen thuis en bied je in samenwerking met het sociaal team ondersteuning, waarbij eigen kracht en netwerkondersteuning de uitgangspunten zijn. Merk jij dat er bepaalde onderwerpen herhaaldelijk terugkomen, dan maak jij er een collectief onderwerp van door het bijvoorbeeld op te nemen in de themadagen of werk je deze onderwerpen verder uit met samenwerkingspartners.

Je werkt vanuit verbinding tussen behoefte aan en zorgen voor. Je onderhoudt contact en werkt samen met directe collega's binnen Servanda (zoals buurtwerkers en sociaal raadslieden) en externe instellingen en organisaties. Je bent verantwoordelijk voor het registreren van gegevens en verantwoorden van de diensten naar de opdrachtgever. Je hebt oog voor de kwaliteit en ziet waar het eventueel beter kan. Je eigen initiatieven en ideeën worden zeer gewaardeerd. Het is aan jou en je collega's om de ondersteuning aan de mantelzorgers en ouderen te optimaliseren. Moet je hiervoor een presentatie geven bij netwerkpartners? Dan is dit voor jou geen probleem!

Wat krijg je van ons?

 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk, functiegroep 8;
 • De beschikking over een laptop en mobiele telefoon;
 • Een contract voor een jaar (28 uur per week), bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een Individueel Keuzebudget wat bestaat uit 18,69% van je bruto jaarsalaris;
 • Loopbaanbudget conform de cao Sociaal Werk;
 • Een exclusief "Profile Dynamics"-consult. Ontdek jouw innerlijke drijfveren en die van het team. Zo kom je zelf en samen verder;
 • Een afwisselende en maatschappelijk betrokken functie waarbij je echt het verschil kunt maken.

Wie ben jij?

 • Je hebt een hbo-diploma (bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk of Social Work);
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring en affiniteit met mantelzorgondersteuning/ouderenwerk (is een pré);
 • Je bent een ware verbinder en hebt nauw contact met directe collega's en externe samenwerkingspartners, je bent ondernemend en behoudt een helicopterview;
 • Je bent leergierig, durft stappen te ondernemen en kan makkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij Servanda Sociaal Werk. Servanda valt onder De Sociale Basis, onderdeel van de concern maatschappij MEEVivenz. Servanda is actief in Hardinxveld-Giessendam en werkt midden in de samenleving met professionals en vrijwilligers aan de participatie van bewoners. Hoewel je een zelfstandige functie uitvoert, kun je jouw collega's buurtwerkers en jongerenwerkers om hulp vragen wanneer dit nodig is. In jouw functie werk je ook veel samen met diverse samenwerkingspartners, zoals het sociaal team, casemanagers, thuiszorg, dementievriendelijke gemeente etc. Je bent voornamelijk aan het werk bij Servanda of op de locatie waar je jouw projecten uitvoert. Deze locaties wissel je af met de locaties van de samenwerkingspartners, bijvoorbeeld voor een overleg.

Wil jij aan de slag in deze hele diverse functie? Je mag altijd contact opnemen met Süreyya Çardak, teamleider bij Servanda. Dit kan via telefoonnummer of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots.

Er is geen sluitingsdatum voor deze vacature. Ontvangen sollicitaties zullen z.s.m. beoordeeld worden, waarna een terugkoppeling en eventueel sollicitatiegesprek volgt.

Sinds 1 november 2019 is er een nieuwe vervoerservice in Hardinxveld-Giessendam: ANWB AutoMaatje. Vrijwillige chauffeurs rijden tegen een kleine onkostenvergoeding met hun eigen auto minder mobiele dorpsgenoten naar een afspraak of sociale activiteit. De leeftijd van zowel de vrijwilliger als de deelnemer speelt hierbij geen rol.

Functiebeschrijving

Voor deze afwisselende stage zijn wij op zoek naar derdejaars of vierdejaars stagiaires op hbo-niveau. Je wilt graag leren in een dynamische organisatie, en omgekeerd ook jouw kennis delen met je collega's. Een absolute vereiste is dat je zowel zelfstandig als in een team kunt werken.Functie:ouderenwerker
Startdatum:15-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:28 – 28

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Servanda via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Gorinchemkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de gorinchemkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures gorichem
 2. Ouderenwerker Servanda 15-05-2024

Bekijk ook andere vacatures